Επειδή πιστεύω ότι η τέχνη δεν είναι προϊόν προς πώληση αλλα πνευματικός καρπός προσφέρω τα έργα μου σε όποιον το επιθυμεί.
Αφήστε μου το e-mail σας για επικοινωνία.
Ευχαριστώ.

EKOMΙΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

August



Κάθομαι και ρεμβάζω.Επιθυμίες κ αισθήσεις , εκόμισα εις την Τέχνην -κάτι μισοειδωμένα, πρόσωπα ή γραμμές,ερώτων ατελών κάτι αβέβαιες μνήμες.Ας αφεθώ σ αυτήν. Ξέρει να σχηματίζει Μορφήν της Καλλονής/ σχεδόν ανεπαισθήτως τον βίον συμπληρούσα, συνδιάζουσα εντυπώσεις,συνδιαζουσα τες μέρες.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Summer time's blues


Oil on canvas, 25 x 30

Το περασμένο καλοκαίρι, στη θάλασσα, υπήρχε μια παρέα παιδιών, με μια μεγάλη μπάλα, που αλώνιζε την παραλία και με τις φωνές τους και τα παιχνίδια τους δεν άφηναν τον κόσμο σε ησυχία. Αρχηγός τους ηταν ο δεκαπεντάχρονος περίπου Αντώνης, που οι γιαγιάδες τον έλεγαν ο "φασαριατζής" κι εμείς Τρελαντώνη, από το παιδικό βιβλίο της Π Δέλτα. Μια μέρα για κάποιο λόγο τα άλλα παιδά δεν ήρθαν κι έμεινε ο Αντώνης μόνος του με την μπάλα στην ακρογιαλιά. Καθόταν ανόρεχτος και κατσούφης στην άκρη του κύματος για πρώτη φορά αμίλητος και αδρανής. Όταν το νερό έπαιρνε την μπάλα λίγο πιο μέσα, εκείνος με μια μικρή κίνηση του ποδιού, την επανέφερε μέχρι να έρθει το επόμενο κύμα να την ξαναπάρει. Η θλίψη και η μελαγχολία του ήταν τόση που τον λυπήθηκα κι ας ήταν η παραλία για πρώτη φορά ήρεμη. Μου ήρθε στο μυαλό ένα παλιό Αμερικάνικο τραγούδι, ......but there is no cure for the summertimes blues.....Προ ημερών που ξανάκουσα το τραγούδι θυμήθηκα τόσο εντονα τον πιτσιρίκο που αποφάσισα να κρατήσω ζωντανή για πάντα αυτή την παιδική μοναξιά και απογοήτευση, μεταφέροντάς την στον καμβά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

One of my favorites ones!

Ανώνυμος είπε...

Eίναι πολύ ωραία τα νερά σου. Όλα τα νερά.Ακρογιαλιές ωκεανοί, ποτάμια,λίμνες, ποτήρια....Όλα
ΜΑΡΑ

Δημοσίευση σχολίου